Web Design

7 tips for å få flere konverteringer på landingssiden

Lagt ut
November 18, 2021

I markedsføring legges det mye fokus på selve annonsene. Så viktig som det er, er det som skjer når en person klikker på en lenke, like viktig. Hvis fluktfrekvensen og konverteringsfrekvensen ikke er veldig høy, er det på tide å vurdere landingssiden din på nytt. 


Her kommer 7 tips for å få flere konverteringer på landingssiden:


Bruk et enkelt design

Et merkelig oppsett, vanskelig navigasjon eller skjulte CTA- knapper vil koste deg konverteringer, og mange vil bare forlate siden din i stedet for å kaste bort tid på å lete. Designet skal hjelpe landingssiden med å nå målet. For mange distraksjoner, nedtrekksmenyer, annonser eller lignende elementer kommer ganske enkelt i veien for målet ditt.


Landingssiden må være mobilvennlig

Hvis nettstedet ditt ikke allerede er mobilvennlig, bør du i det minste sørge for at landingssiden er det. Landingssider bør være kompatible med alle enheter og skjermstørrelser hvis du vil maksimere antall konverteringer. Det er en stor sansynlighet for at mange av dine besøkende i dag kommer fra mobilen.


Sørg for at landingsside mål og kampanjemål er det samme

En god landingsside har et bestemt formål. Design, innhold og tekst vil bidra til å oppnå dette formålet. Kampanjer og annonser brukes til å drive trafikk til nettstedet ditt. Hvis folk lander på siden din og forventer en ting, men får en annen, øker sjansen for at de forlater.


Inkluder “social proof”

“social proof” er en av de mest kraftfulle måtene å skape en følelse av tillit hos potensielle kunder. Google My Business, produktanmeldelser, tjeneste anmeldelser og kunde caser kan alle brukes til å styrke meldingen din. 


Maksimer innlastingstiden

Lastetid er avgjørende uansett side. På dette tidspunktet er agnet på kroken og fisken drar i snøret. Hvis nettstedet ditt ikke lastes inn raskt nok, kommer den fisken til å svømme bort. Analyser regelmessig både fluktfrekvensen og tiden siden tar på å laste inn, ettersom dette er viktig for både kundene dine, og SEO.


Ta deg tid til å teste

Test alltid de forskjellige elementene på siden din. Viktigheten av dette kan ikke understrekes nok. Hvorfor legge ned all den markedsføringsinnsatsen for å få folk til siden din bare for å gi dem et slapt håndtrykk? Test i stedet landingssidene dine for å finne det som stemmer best med målgruppen din for å maksimere antalle konverteringer.


Oppdater regelmessig

Siden din skal alltid se ut og føles aktuell. Ved å holde teksten frisk eller oppdatere bilder og farger kan du sørge for små endringer som gjør det interessant å besøke siden din igjen. 

Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts