Digital Marketing

Hvordan velge hvilket markedsføringsmål du skal bruke på Facebook

Lagt ut
August 14, 2021

Lurer du på hvilket markedsføringsmål du bør bruke for din Facebook kampanje? Det er viktig å vite hvordan og når du skal bruke de forskjellige for å få resultatene du leter etter. I dette blogginnlegget lærer du om de 11 forskjellige målene, og når det er best å bruke hvert enkelt.

Awareness (kategori)

Når du vil øke bevisstheten rundt merkevaren din eller nå så mange potensielle nye kunder som mulig, bruker du kategorien "Awareness".

 

Brand Awareness

Når du bruker “merkevarebevissthet”, viser Facebook annonsen til folk som mest sannsynlig viser interesse til din annonse.

Denne annonsetypen er best når du når ut til et helt kaldt publikum, og fungerer da som det første kontaktpunktet mellom merkevaren din og dine fremtidige kunder!

Reach 

Markedsføringsmålet Reach ligner på merkevarebevissthet, men når du bruker Reach, vil du vise annonsen din til så mange mennesker som mulig, her kan du også begrense frekvensen på annonsen. Du bestemmer da altså hvor mange ganger hver enkelt skal se annonsen. 

Reach er en flott måte å vise annonsen din og spre budskapet ditt til en målrettet målgruppe til en rimeligere pris.

Den vanlige feilen annonsører gjør er å alltid bruke det dyrere konverterings objektet hvis de ønsker salg. Du kan bruke Reach for å komme foran svært definerte målgrupper (for eksempel kjøpere) for mye billigere enn å bruke konverterings objektet.

Consideration (kategori)

Kategorien consideration brukes hovedsakelig for å drive engasjement og trafikk når du ikke har noe særlig pikseldata fra før.

Traffic

Markedsføringsformålet Traffic er sannsynligvis den viktigste annonseringsmetoden. Når du bruker trafikk målet, kan du drive trafikk hvor som helst. For eksempel til nettbutikken din, en landingsside, en affiliate link, osv.

Engagement

Dette markedsføringsmålet er viktig for “social proof”, for eksempel likes, kommentarer og delinger på annonsen din. Når du bruker engasjement målet, vil du få så mye “social proof” som mulig. Dette målet brukes også ofte til å skape engasjement på Facebook- og Instagram -innlegg.

App Installs

Denne annonsetypen brukes for deg som ønsker å få folk til å laste ned appen din.

Video Views

Dette markedsførings målet handler alt om videovisninger, og man kan fort nå mange personer her. 

  • 100 millioner timer video blir sett hver dag på Facebook.
  • Video genererer 1200% flere delinger enn tekst og bilde til sammen!
  • Videoannonser har en gjennomsnittlig CTR (click-through rate) på 1,84% - den høyeste av alle annonsetyper!

Når du lager en videoannonse, er det viktig å ha teksting på videoene dine. 90% av video annonsene vises på lydløs, så hvis du ikke har laget undertekster for video annonsene dine, mister du potensielle kunder.

Videoannonser gir også en veldig god mulighet til å lage tilpassede målgrupper. Du kan opprette tilpassede målgrupper for folk som har sett 25%, 50%, 75% av videoen din. Dette betyr at du kan målrette mot folk som har vist interesse for innholdet ditt.

 

3 forskjellig type videoer:

 

  • Korte videoer (utdrag) - 0-30 sekunder
  • Annonse i tradisjonell stil - 0: 30-2: 00
  • Lange videoer (underholdning) - 2: 00-6: 00

Lead Generation

Annonser for kundeemner/ lead generation er perfekt for folk som ønsker å samle inn e-post og bygge opp en mail liste med kunder. Når du bruker dette markedsføringsmålet, vil du gjerne gi noe i verdi for at de skal gi bort e-posten sin. For eksempel en e-bok eller en videoserie. 

Messages

Det er to hovedtyper av messenger -annonser, "Gå til Messenger" og "Sponset melding".

 

Å bruke meldinger er en veldig god mulighet folk har ofte kun et par spørsmål de lurer på før de er klare for å kjøpe. 

Med ‘Sponsede meldinger’ kan du sende meldinger til eksisterende samtaler!

Conversion (kategori)

Konverteringer er den dyreste typen markedsføringsmål, fordi når du velger konverteringer, vises Facebook annonsen din til folk som mest sannsynlig vil kjøpe produktet eller tjenesten din (eller konvertere), så du betaler en høyere pris for å sette annonsene dine foran av mennesker som har vist seg gjennom nettleserloggen sin på Facebook å konvertere på tilbud.

Conversions

Konvertering kampanjer fungerer ved å utnytte Facebooks store mengde data til din fordel.

Når du oppretter en konverterings kampanje, ber du Facebook om å gå ut og finne andre mennesker som deler så mange likheter som mulig med menneskene som for eksempel har kjøpt produktet ditt.

Catalog Sales

Med katalogsalg kan du bruke en annonse som kalles en dynamisk produktannonse (DPA). DPA er en effektiv og enkel løsning for folk som har mange produkter i butikkene sine.

DPA -er lar deg dynamisk retargete folk som ser på produktene dine. La oss for eksempel si at noen surfer i butikken din og ser på en av t-skjortene dine og uten handling fra din side (etter å ha konfigurert DPA-er), vil Facebook umiddelbart vise det samme produktet som en annonse. Når du har titalls eller hundrevis av produkter, blir dette ekstremt nyttig!

 

Store Visits

Store visits er en annonsetype for folk som driver fysiske virksomheter. 

Dette er bra for å få mer besøkende til butikken din.

Nysgjerrig på TikTok? Les mer om det hos et verifisert TikTok byrå.

Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts