SEO

Nettstedets struktur påvirker organiske klikk og rangeringer

Lagt ut
August 25, 2021


Et av de viktigste aspektene ved SEO for webdesign er SEO som skjer siden, som er en rask seier fordi det er enkelt for nesten alle å gjøre uten teknisk kunnskap.

Dette innlegget er en del av et lengre innlegg om 5 SEO tips


Title tags


En HTML title tag er det første en bruker ser i SERPene, og hvordan de umiddelbart identifiserer om nettstedet ditt samsvarer med intensjonen. Det er derfor du må optimalisere det strategisk. Altfor optimaliserte title tags fylt med en haug med søkeord fungerer ikke for søkemotorer eller publikum.


For å få mest mulig ut av title tags, bør du:


  • Legg til søkeord i begynnelsen av en title tag
  • Hold det kort og konkret, omtrent 50-60 tegn
  • Sett inn søkeord naturlig
  • Bruk skillelinjer til å skille elementer, for eksempel steder eller kategorier
  • Bruk den samme optimaliserings taktikken på hele nettstedet


Meta descriptions


Meta descriptions er utrolig viktige, ettersom de forteller publikum mer detaljert hva siden din handler om og lokker dem til å klikke. For å vinne et klikk må en metabeskrivelse være svært informativ, kortfattet og velskrevet. Du bør inkludere søkeordene dine der det er relevant, men sørg for at de ikke skader den generelle lesbarheten til meta beskrivelsene dine. Å spamme disse elementene ville ikke bare skade rangeringen din, men også fraråde brukere å klikke på lenken din.


Heading tags


Heading tags hjelper deg med å bygge en solid sidestruktur og lage et hierarki med informasjon. Når de er sammenkoblet med optimaliserte title tags, metabeskrivelser og selve innholdet, gjør overskrift taggene dine innhold lettere å følge og mer logisk. Fremfor alt lar de søkemotorer enkelt kategorisere og indeksere innhold.


Riktig bruk av overskrifts tagger er viktig for SEO -innsatsen din. H1 er den viktigste overskriften på siden. Det bør optimaliseres for de viktigste søkeordene og brukes bare én gang. I tillegg bruker du H2- og H3 -tagger til å dele opp større biter tekst i mindre enheter og gjøre dem lettere å følge.Page content


I SEO for webdesign må du sørge for at innholdet ditt er brukervennlig og lesbart samt grundig optimalisert.


Navigeringen på nettstedet ditt, nettadresser, title tags, overskrifter og metabeskrivelser informerer brukere og søkemotorer om konteksten på siden din. Hvis de liker sitt første glimt gjennom disse elementene, klikker de på lenken din og leser innholdet ditt.


Old-school praksis som eksakt matchende søkeord fungerer ikke lenger. Du må optimalisere for søkeord organisk. Sikt på langhale- og samtalefraser som samsvarer med konteksten, se etter synonymer og sett dem inn organisk. Husk at du skriver innhold for folk, ikke for Googles roboter.

Forfatter
Kristoffer Johnsrud

La oss ta en kaffe!

Kom i kontakt

Bli en del av 1350 markedsførere og gründere som får tips og triks

Det er kort, praktisk og rett på sak. 1 gang i måneden.

Du liker kanskje også

More Posts